S.S.S.

İzmir çekici hizmeti ile alakalı en fazla merak edilen soruları bir araya getirdik. İzmir oto kurtarma ile alakalı aşağıdakilerden farklı sorularınız varsa, iletişim bölümünden bizlere ulaştırabileceğiniz gibi, sayfanın alt kısmından yorum olarak da iletebilirsiniz.

Acil oto çekici nasıl bulunur?

Eğer aracınız arıza yaptıysa ya da kazaya karıştıysanız ve acele olarak kaldırılması gerekiyorsa, size en yakın çekiciyi çağırmanız gerekir. Kasko çekicilerinin size uzak bir noktadan gelebileceğini unutmayın. Çünkü kasko şirketleri size yakın olan araba kurtarıcısını değil, anlaşmalı olduğu araç kurtarıcısını gönderir. Eğer kasko dışında bir oto çekici istiyorsanız, Google’ye “oto çekici” ya da “oto kurtarma” yazmanız yeterlidir. Konum servisi kullanılarak, size en yakın oto çekici gönderilecektir.

Oto çekici numarası nasıl bulunur?

Yukarıdaki yöntemi yani arama motorlarını kullanarak, oto çekici numarası bulabilirsiniz.

Oto çekici fiyatları ne kadar?

Oto kurtarma fiyatlarının aracın cinsine, bulunulan şehre ve gidilecek kilometreye göre değişkenlik gösterdiğini burada anlatmıştık. Konuda da belirttiğimiz gibi, 2021 yılına ait fiyatlar 200 TL + km X 12 TL’dir.

Oto kurtarıcı işi yapmak nasıl olur?

Oto kurtarıcı işi yapmak için ilk olarak, bir oto çekici satın almanız ve akabinde K1Ö yetki belgesi almanız gerekiyor. Oto kurtarıcı araçları, marka ve modeline göre ortalama 400 bin TL’dir. Ekipmanları takılı olmayan bir kamyonet alıp, projesini çizdirip, muyaneye sokarsanız, kendiniz de araba kurtarıcısı yapmış olursunuz. Aracınız hazır olduktan sonra, bu işi yapmaya başlayabilirsiniz.

Kasko çekicisine para ödenir mi?

Kasko çekicisine büyük oranda ücret ödenmiyor. Ancak bunun için kasko poliçenizi kontrol etmelisiniz. Çünkü nadiren de olsa kasko hizmeti vermeyen sigorta şirketleri bulunmaktadır. Aracınızı kaskolatırken, çekici garantisinin olup olmadığını mutlaka sormalısınız.

Sigorta çekici ücretini karşılar mı?

Zorunlu mali sorumluluk sigortası (Taşıt sigortası, trafik sigortası ya da araç sigortası), büyük oranda çekici ücretini karşılamıyor. Çekici garantisi sunan sigorta şirketi çok azdır. Bunu öğrenmek için, sigorta acentenizle konuşup, çekici hizmetini dahil ettirebilirsiniz. Muhtemelen sigorta için ödediğiniz tutara ek olarak çekici hizmeti sunulabilir. Yol yardım hizmeti adı altında sunulan bu özellik için ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Yolda kalınca polis aranır mı? 

Eğer kimseye ulaşamıyorsanız ve aracınız tehlike yaratıyorsa, polisi aramak oldukça akıllıca olacaktır. Onlardan çekici talebinde bulunabilirsiniz. Yediemin çekicilerini bulunduğunuz yere sevkedeceklerdir.

Çekici hangi durumlarda kullanılır?

Arıza ya da kaza yaptığınızda, aracınızı bir yerden bir yere sürerek götüremeyeceğiniz durumlarda ya da trafik kanununda belirtilen hallerde oto kurtarıcı kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Çekilen aracı kim alabilir? 

Oto kurtarıcı ile otoparka çekilen bir aracı sahibinden ya da sahibinin vekalet verdiği birinden başkası alamaz. Bunun yanında muvafakatname düzenlenmek suretiyle de araç teslim alınabilir. Araç sahibi kendisine en yakın trafik kurumuna giderek, aracını teslim almasını istediği kişi adına muvafakatname düzenler ve böylece otoparka gitmesine gerek kalmaz.

Yeddiemin otoparkına çekilen aracı, yukarıda dediğimiz gibi sahibi ya da vekaletname ya da muvafakatname düzenlediği kişi alabilir. Tabii hangi konudan otoparka alındığı önemlidir. Sigortası olmadığı için çekildiyse, sigortasının yapılmış olması, hacizli yakalamadan dolayı çekildiyse, yakalamanın ortadan kalkmış olması gerekmektedir.
Trafik polisi olmadan araç çekilir mi?
Trafik polisi, jandarma trafik ya da trafik zabıtası olmadan araç çekilemez.
Yediemin kime ait?
Yediemin, kişilerin birbirleri ve devlet ile oluşan anlaşmazlıklara bağlı olarak mal değeri taşıyan ürünlerin emanet olarak bırakılan yer veya kişi olarak geçmektedir. Yani devlet tarafından izin almış emanetçilerdir. Şahsa veya şirketlere ait olabilir. Ancak yaptıkları işlemler yasaldır.